€ 42,00
SKU 5025042031831

Urban Veda Radiance Body Oil 100ml

Urban Veda Radiance Body Oil is een biologische mix van verwarmende en aardse kruiden en oliën om een gevoel van stilte te ontdekken en een drukke geest tot rust te brengen. Omarm zelfmassage om je geest leeg te maken en je te concentreren op je verbinding tussen mind, lichaam en ziel. Verwarmende kurkuma stimuleert de bloedsomloop en kalmeert pijnlijke spieren, terwijl wierook de mind streelt. Ontstekingsremmend, balancerend en verhelderend, met een combinatie van kurkuma en botanica maakt deze bodyolie tot een perfecte keuze voor mensen met hyperpigmentatie of lastige 'droge maar onzuivere' teint.

De botanicals die in de Urban Veda Radiance Body Oil worden gebruikt zijn Jeneverbessenhoutolie, wierookolie, zoete sinaasappelschilolie, lavendelolie, geraniumolie, korianderolie en patchoeli-olie welke zijn aangevuld met de actieve ingrediënten Kurkuma-olie, Calendula-bloemextract, Zoethoutwortelextract, Vitamine E. Dit alles gecombineerd met biologische zoete amandelolie, olijfolie, abrikozenpitolie, sesamolie, zonnebloemzaadolie en kokosolie om de groei van gezonde huidcellen te stimuleren en de droge, ruwe of ontstoken huid te helpen genezen. Alle duurzame en 100% vegan Ayurvedische producten van Urban Veda Skincare bestel je snel en veilig bij Beauty4skin.nl.


Snelle levering

Deskundig advies

Veilig betalen

Wat doet de Urban Veda Radiance Body Oil voor mijn huid?

Urban Veda Radiance Body Oil is een biologische mix van verwarmende en aardse kruiden en oliën om een gevoel van stilte te ontdekken en een drukke geest tot rust te brengen. Omarm zelfmassage om je geest leeg te maken en je te concentreren op je verbinding tussen mind, lichaam en ziel. Verwarmende kurkuma stimuleert de bloedsomloop en kalmeert pijnlijke spieren, terwijl wierook de mind streelt.

Ontstekingsremmend, balancerend en verhelderend, met een combinatie van kurkuma en botanica maakt deze bodyolie tot een perfecte keuze voor mensen met hyperpigmentatie of lastige 'droge maar onzuivere' teint. De botanicals die in de Urban Veda Radiance Body Oil worden gebruikt zijn Jeneverbessenhoutolie, wierookolie, zoete sinaasappelschilolie, lavendelolie, geraniumolie, korianderolie en patchoeli-olie welke zijn aangevuld met de actieve ingrediënten Kurkuma-olie, Calendula-bloemextract, Zoethoutwortelextract, Vitamine E. Dit alles gecombineerd met biologische zoete amandelolie, olijfolie, abrikozenpitolie, sesamolie, zonnebloemzaadolie en kokosolie om de groei van gezonde huidcellen te stimuleren en de droge, ruwe of ontstoken huid te helpen genezen.

Zoethout heeft ontstekingsremmende en anti-allergene eigenschappen en is ook rustgevend voor de gevoelige huid, remt de melanineproductie, helpt ouderdomsvlekken te voorkomen en geeft vermoeide teint glans. Kurkuma is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer die de cellulaire verdediging tegen huidstress bevordert om de tonus en uitstraling te verbeteren, waardoor de huid er jonger en gezonder uitziet. Ideaal voor de huid die vatbaar is voor uitdroging, glansverlies en last heeft van een ongelijkmatige teint of hyperpigmentatie.

Pathouli olie wordt traditioneel gebruikt om meditatie te bevorderen, en met een kenmerkende muskusachtige en aardse geur, zou patchouli de groei van gezonde huidcellen helpen stimuleren en de droge, ruwe of ontstoken huid helpen genezen. Dit helpt op zijn beurt bij wondgenezing en om littekens te verminderen. Koriander zit boordevol mineralen, fytonutriënten en flavonoïden en wordt verondersteld creativiteit, optimisme en verbeeldingskracht te stimuleren. Gunstig voor alle drie de dosha's, ze hebben het gebruikt in onze Turmeric + Botanics-producten vanwege de unieke connectie met Vata; de creatieve en artistieke Dosha. Koudgeperste zoete sinaasappel-essence heeft een opwekkende geur en bevat vitamine A, B en C die de droge, geïrriteerde en acnegevoelige huid voeden, puistjes helpen genezen en de huidskleur verbeteren. Cederhout heeft een warme, verleidelijke geur waarvan gezegd wordt dat het helpt bij het verlichten van nerveuze spanning. Cederhout heeft samentrekkende en antiseptische eigenschappen en wordt van oudsher gebruikt om problemen zoals overtollige glans, talg en mee-eters die ontstaan door een oliegevoelige huid tegen te gaan. Southern Cone Marigold is ontstekingsremmend en gunstig voor de droge, broze en ontstoken huid, dankzij het hoge triterpenoïde gehalte van de etherische olie en het vermogen om huidstress te minimaliseren. In de aromatherapie wordt gezegd dat de geur neurotoon en mentaal kalmerend is.

Volgens de ayurveda zijn er drie hoofdtypes van het lichaam, de zogenaamde dosha's, dit zijn Vata, Pitta en Kapha. Deze dosha's drukken alles over ons uit, van ons huidtype en fysieke kenmerken tot onze gezondheids- en persoonlijkheidskenmerken. Deze vegan lichaamsolie van Urban Veda is perfect geschikt voor het Vata-type.

Vata wordt in de Ayurvedische literatuur gedefinieerd door de elementen lucht en ether. Deze elementaire effecten treden op in een droge en verouderende Vata-huid, dus het meest vitale onderdeel van een Vata-huidverzorgingsregime is hydratatie. Zoals men zich kan voorstellen met de Vata-elementen lucht en ether, hebben Vata-typen de neiging hun energie te besteden of te verdrijven in plaats van deze op te slaan. Een uitgebalanceerd Vata-type zit vol creativiteit en vitaliteit, maar als ze uit balans zijn kunnen Vata-typen last hebben van hyperactiviteit, angst en onrust en indigestie, evenals een droge en ongelijkmatige teint. Vata-huid kan droog, delicaat, koel, ruw en schilferig zijn en kan kwetsbaar zijn voor blootstelling aan zon en droge wind. Het is belangrijk om aanvullende vochtinbrengende crèmes te gebruiken en om de hydratatie te stimuleren door je ghuid meerdere keren te spatten tijdens het reinigen. Urban Veda Radiance is een geschikte productserie voor de Vata-huid.

Hoe werkt een bodyolie en is een lichaamsolie geschikt voor alle huidtypes?

Onze huid bestaat uit vetten, oftewel lipiden die er voor zorgen dat onze huid niet uitdroogt maar er ook voor zorgen dat de schadelijke stoffen worden buitengesloten. Olie komt dus van nature voor in onze huid, maar wanneer we te veel of te agressief reinigen en weinig olie in onze voeding opnemen dan kan dit leiden tot een disbalans. Die beschermende barrièrelaag van de huid raakt verzwakt, waardoor de huid minder goed beschermd is. Helaas is het ook zo als onze huid wat ouder wordt deze natuurlijke beschermende laag steeds dunner wordt. Een gebrek aan vetten in onze huidlaag, maar ook een overmatige talgproductie kan zorgen voor onzuiverheden. Een goede plantaardige olie kan er dan voor zorgen om deze beschermlaag weer te herstellen en onze huid weer een flinke boost te geven om verder vochtverlies te voorkomen. Ook helpt een natuurlijke en plantaardige olie de PH-balans van onze huid te herstellen door de gifstoffen uit onze huid te verbannen.

De meeste plantaardige oliën bevatten niet alleen vetzuren maar ook antioxidanten. Deze stoffen kunnen onze huid soepel en gehydrateerd houden en beschermen haar tegen zoneschade. Daarnaast zitten er in oliën vaak stoffen die kalmerend of ontstekingsremmend werken en kunnen sommige oliën onze huid laten denken dat er al genoeg olie aanwezig is waardoor een overmatige talgproductie op deze manier weer wordt genormaliseerd. Dus ook de gemengde of vettere huidtypes kunnen heel veel baat hebben bij een gezichtsolie. Daar komt nog bij dat er aan 100% plantaardige oliën geen conserveringsmiddelen hoeven worden toegevoegd want bacteriën en schimmels wonen er niet graag in het klimaat van een olie. Elke huid kan dus enorm voordeel hebben aan een goede plantaardige olie, zorg alleen wel dat je de juiste olie voor jouw huidtype kiest.

Waarom kun je beter voor een natuurlijke bodyolie zonder chemicaliën kiezen?

Zoals je vast al eens ergens hebt gelezen komt 60% van wat we op onze huid smeren terecht in onze bloedbaan. Als je weet dat deze stoffen zich mogelijk kunnen ophopen in je lichaam en zelfs in verband worden gebracht met kankerverwekkende eigenschappen, dan weten je zeker dat je er geen risico op wil lopen. Die chemische toevoegingen kunnen je huid zo erg beschadigen dat je huid zichzelf niet meer kan beschermen waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. Je moet dan namelijk blijven smeren omdat je huid zonder crème meteen weer uitdroogt en dus eigenlijk niet zonder kan.

Maar geen paniek! Er zijn fantastische goede en gifvrije natuurlijke en biologische alternatieven die ook nog eens je huid beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Met gecertificeerde biologische ingrediënten, natuurlijke parfums of vaak zelfs ongeparfumeerd. Deze bodyolien bevatten uiteraard niet de uit aardolie afkomstige paraffine en dragen bijna altijd een certificaat wat aangeeft dat ze geen schadelijke en giftige ingrediënten bevatten. 

Waarom een product van Urban Veda?

Urban Veda Organic Skincare is ontwikkeld in synergie met Ayurvedische principes om te voorzien in de primaire huidverzorgingsbehoeften van de drie dosha's. Het centrale concept van deze ayurvedische huidverzorgingsbenadering is het behoud van het natuurlijke evenwicht van je dosha, waardoor de huid in optimale gezondheid blijft. Urban Veda producten zitten boordevol planten die rijk zijn aan vitamines, antioxidanten, essentiële vetzuren en fytonutriënten en zijn uniek geformuleerd om het natuurlijke evenwicht van de huid te helpen behouden. Al deze producten zijn gecertificeerd als 'veganistisch' door de Vegetarische Vereniging.

Het holistische gezondheids- en welzijnssysteem van Ayurveda, 5000 jaar geleden ontstaan in de Himalaya en is gebaseerd op de therapeutische eigenschappen van planten. De term 'Ayurveda' is afgeleid van het Sanskriet 'ayur' wat 'leven' betekent en 'veda' wat 'wijsheid' betekent. Ayurveda omvat medische wetenschap, filosofie, psychologie, alchemie en spiritueel begrip, en is gebaseerd op de overtuiging dat welzijn afhangt van balans tussen lichaam, geest en ziel. Volgens de Ayurvedische filosofie zijn er vier doelen in het leven, en alle mensen streven naar een of meer van hen: Kama (genieten), Artha (welvaart), Dharma (carrière) en Moska (verlichting). Volgens de ayurveda zijn er drie hoofdtypes van het lichaam, de zogenaamde dosha's, dit zijn Vata, Pitta en Kapha. Deze dosha's drukken alles over ons uit, van ons huidtype en fysieke kenmerken tot onze gezondheids- en persoonlijkheidskenmerken.

De verschillende productseries van Urban Veda helpen omgevingsfactoren te harmoniseren, te zuiveren, te kalmeren, te doen herleven en te laten stralen. Ze geloven in de waarde van de natuur en gebruiken natuurlijke, verse en pure ingrediënten om onze holistische producten te creëren. Al hun verpakkingen zijn recyclebaar en de flessen zijn gemaakt van gerecycled plastic. Recycling is als karma, wat er gebeurt, komt terug. Ze zijn trots op hun herkomst en al hun verpakkingsdozen zijn Forest Sustainability Certified. Daarnaast zijn alle Urban Veda producten vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten en bevatten parabenen, siliconen, sulfaten, microplastics, kunstmatige kleur-en geurstoffen of natriumlaurylsulfaat (SLS). Geloven in de waarde van de natuur betekent planten waarderen zoals de natuur het bedoeld heeft. Alle duurzame en 100% vegan producten van Urban Veda Skincare bestel je snel en veilig bij Beauty4skin.nl. Benieuwd naar het hele verhaal van Urban Veda Skincare? Lees hier alles over Urban Veda Skincare of bekijk de video.

Hoe kan ik het beste de Urban Veda Radiance Body Oil gebruiken?

De werking van een bodyolie is het beste als je deze aanbrengt op nog vochtige huid na het douchen. Je poriën staan dan van de warmte nog een beetje open waardoor de bodyolie goed in de huid opgenomen kan worden. Ook is door de warmte de bloedsomloop gestimuleerd wat ervoor zorgt dat de werkstoffen uit de bodyolie beter worden opgenomen.

Begin met de fles bodyolie heen en weer te rollen tussen de handpalmen om de olie op te warmen. Doseer 5-6 pompjes, inhaleer het heerlijke aroma en begin met het masseren van de voeten. Werk vandaaruit omhoog naar het hartcentrum en voeg indien nodig meer olie toe. Masseer de olie in lange, vegende bewegingen langs de ledematen en masseer de gewrichten, romp en borst in cirkelvormige bewegingen.

Urban Veda Radiance Body Oil bevat geen:

Aceton, alcohol, aluminium, formaldehyde, ftalaten, hars, kustmatige kleurstoffen, parabenen, paraffine, synthetische parfum, PEG's, petroleum, siliconen, sulfaten, tolueen, is Biologisch, Dierproefvrij, Vegetarisch en Veganistisch.

Meer informatie
Merk Urban Veda
Huidtype Droge huid, Vochtarme huid, Pigmentstoring in huid
Allergie Informatie Vrij van aceton, Vrij van alcohol, Vrij van aluminium, Vrij van conserveringsmiddelen, Vrij van emulgatoren, Vrij van fluoride, Vrij van formaldehyde, Vrij van ftalaten, Vrij van gluten, Vrij van hars, Vrij van kleurstoffen, Vrij van parabenen, Vrij van paraffine, Vrij van synthetische parfum, Vrij van PEG's, Vrij van petroleum, Vrij van siliconen, Vrij van sulfaten, Vrij van tolueen, Biologisch, Dierproefvrij, Vegan, Vegetarisch
Ingrediënten Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Oil, Caprylic / Capric Triglyceride, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Juniperus Communis (Juniper) Wood Oil, Boswellia Carterii (Frankincense) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil Expressed, Lavandula Angustifolia (Lavender) Herb Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Coriandrum Sativum (Coriander) Fruit Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Leaf Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Curcuma Longa (Turmeric) Root Oil, Calendula Officinalis (Calendula) Flower Extract, Glycyrrhiza Glabra (Liquorice) Root Extract, Limonene+, Linalool+, Citral+, Citronellol+, Geraniol+.

+ Bestanddeel uit natuurlijke etherische oliën
Inhoud 100 ml
Levertijd 1-2 werkdagen
Land van herkomst United Kingdom
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Urban Veda Radiance Body Oil 100ml
Uw waardering