€ 36,00
SKU 5025042029654

Urban Veda Radiance Facial Oil 30ml

Urban Veda Radiance Facial Oil is een zachte gezichtsolie met ontstekingsremmende kurkuma om de huid op natuurlijke wijze te verhelderen, terwijl een overvloed aan gojibessen, papaja en squalaan de huid hydrateren en voeden. Ontstekingsremmend, balancerend en verhelderend, met een combinatie van kurkuma en botanica maakt deze vegan gezichtsolie tot een perfecte keuze voor mensen met hyperpigmentatie of lastige 'droge maar onzuivere' teint.

De botanicals die in de Urban Veda Radiance Facial Oil worden gebruikt zijn zoethoutwordtelextract, koriander, papaja, gojibes en goudsbloem welke zijn aangevuld met met biologische jojoba-olie, kurkuma wortelolie, bosbessenzaadolie, passievruchtzaadolie en abrikozenolie om alles om de groei van gezonde huidcellen te stimuleren en de droge, ruwe of ontstoken huid te helpen genezen en om de helderheid, soepelheid en een prachtige natuurlijke glans te herstellen. Alle duurzame en 100% vegan Ayurvedische producten van Urban Veda Skincare bestel je snel en veilig bij Beauty4skin.nl.


Snelle levering

Deskundig advies

Veilig betalen

Wat doet de Urban Veda Radiance Facial Oil voor mijn huid?

Urban Veda Radiance Facial Oil is een zachte gezichtsolie met ontstekingsremmende kurkuma om de huid op natuurlijke wijze te verhelderen, terwijl een overvloed aan gojibessen, papaja en squalaan de huid hydrateren en voeden. Ontstekingsremmend, balancerend en verhelderend, met een combinatie van kurkuma en botanica maakt deze vegan gezichtsolie tot een perfecte keuze voor mensen met hyperpigmentatie of lastige 'droge maar onzuivere' teint. De botanicals die in de Urban Veda Radiance Facial Oil worden gebruikt zijn zoethoutwordtelextract, koriander, papaja, gojibes en goudsbloem welke zijn aangevuld met met biologische jojoba-olie, kurkuma wortelolie, bosbessenzaadolie, passievruchtzaadolie en abrikozenolie om alles om de groei van gezonde huidcellen te stimuleren en de droge, ruwe of ontstoken huid te helpen genezen en om de helderheid, soepelheid en een prachtige natuurlijke glans te herstellen.

Squalaan is een heldere, reukloze en absoluut niet irriterende lipide en een belangrijk deel van ons huideigen hydrolipidenfilm. Vroeger werd squalaan uit haaienlever geproduceerd (Squalus is het latijnse woord voor haai) maar tegenwoordig wordt het echter uit olijven gewonnen. Squalaan hydrateert en kan ervoor zorgen dat andere lipiden en huideigen vetten niet oxideren en kan als vanger van radicalen fungeren. Opmerkelijk bij squalaan is de verdeelbaarheid in vergelijking tot andere oliën. Het hydrateert zonder een onaangename vetfilm achter te laten en zorgt meestal voor een bijzonder glad en zijdezacht huidgevoel. Omdat squalaan een natuurlijk bestanddeel van onze huid is, zorgt het ervoor dat de crème beter in onze huid trekt en kan ervoor zorgen dat ook andere cosmetica goed intrekt. Daarom zijn producten met squalaan een ideale basis voor make-up. Squalaan is een olie die identiek is aan een stof (een soort vet) die van nature in onze huid voorkomt en afneemt naarmate we ouder worden. Squalaan herstelt de natuurlijke balans van onze huid door terug te geven wat er van nature in hoort. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt een nog mooiere uitstraling.

Gojibes bevat buitengewoon hoge niveaus van vitamines en antioxidanten die helpen om schade aan cel-DNA en membranen te verminderen, plus mineralen, polysacchariden en essentiële vetzuren (EFA's). Goji-bes zou yin (vrouwelijke) energie bezitten. Zoethoutextract ondersteunt de elasticiteit en herstelt de soepelheid van de huid. Zoethout heeft ontstekingsremmende en anti-allergene eigenschappen en is ook rustgevend voor de gevoelige huid, remt de melanineproductie, helpt ouderdomsvlekken te voorkomen en geeft vermoeide teint glans. Koriander zit boordevol mineralen, fytonutriënten en flavonoïden en wordt verondersteld creativiteit, optimisme en verbeeldingskracht te stimuleren. Gunstig voor alle drie de dosha's, zee hebben het gebruikt in onze Turmeric + Botanics-producten vanwege de unieke connectie met Vata; de creatieve en artistieke Dosha. Goudsbloem is ontstekingsremmend en gunstig voor de droge, broze en ontstoken huid, dankzij het hoge triterpenoïde gehalte van de etherische olie en het vermogen om huidstress te minimaliseren. In de aromatherapie wordt gezegd dat de geur neurotoon en mentaal kalmerend is.

Jojoba olie is een olie om de huid een krachtige boost te geven, terwijl ze haar herstelt en beschermt. Deze biologische jojoba olie, met haar gouden zonovergoten kleur, lijkt qua vetzuurprofiel sterk op de talg van onze huid en kan daarom worden beschouwd als een vochtinbrengende crème. Jojoba is eigenlijk geen olie, het is een vloeibare plantwas die als beschermend voedingsmiddel voor je huid fungeert. Jojoba-olie wordt heel snel en gemakkelijk geabsorbeerd door onze huid wat maakt dat deze gezichtsolie geschikt is voor alle huidtypen, ook de vettere huidtypes en zelfs acne-gevoelige, zonverbrande of schrale huid. Jojoba is nuttig voor een droge, onrustige, volwassen, gevoelige en gecombineerde huid. Het is een verzachtende olie die het vochtgehalte in balans houdt met een diep doordringende, niet-vette verzorging. Jojoba olie kan de op onze huid aanwezige ziektekiemen, micro-organismen en schimmels(Candida albicans) bestrijden. Daarnaast bevat jojoba een hoge concentratie vitamine E wat huidveroudering voorkomt.

Kurkuma is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer die de cellulaire verdediging tegen huidstress bevordert om de tonus en uitstraling te verbeteren, waardoor het er jonger en gezonder uitziet. Ideaal voor de huid die vatbaar is voor uitdroging, glansverlies en last heeft van een ongelijkmatige teint of hyperpigmentatie. Zoete amandelolie is rijk aan vitamine A en E, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, eiwitten, kalium en zink en heeft een licht nootachtige geur. Het helpt de huid te reinigen en te hydrateren en wordt gebruikt om huidontsteking te verminderen en huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis te helpen. Een licht hydraterende olie die niet vet is en gemakkelijk wordt opgenomen.

Eigenschappen van de Urban Veda Radiance Facial Oil:
- Speciaal voor de droge en vocht arme huid
- Stimuleert celvernieuwing
- Hydrateert en kalmeert
- Bevat ontstekingsremmende ingrediënten
- Met antibacteriële eigenschappen
- Versterkt de natuurlijke flora van de huid
- Revitaliseert de doffe huid
- Ook geschikt bij hyperpigmentatie
- Gecertificeerd dierproefvrij en vegan

Volgens de ayurveda zijn er drie hoofdtypes van het lichaam, de zogenaamde dosha's, dit zijn Vata, Pitta en Kapha. Deze dosha's drukken alles over ons uit, van ons huidtype en fysieke kenmerken tot onze gezondheids- en persoonlijkheidskenmerken. Deze vegan gezichtsolie van Urban Veda is perfect geschikt voor het Vata-type.

Vata wordt in de Ayurvedische literatuur gedefinieerd door de elementen lucht en ether. Deze elementaire effecten treden op in een droge en verouderende Vata-huid, dus het meest vitale onderdeel van een Vata-huidverzorgingsregime is hydratatie. Zoals men zich kan voorstellen met de Vata-elementen lucht en ether, hebben Vata-typen de neiging hun energie te besteden of te verdrijven in plaats van deze op te slaan. Een uitgebalanceerd Vata-type zit vol creativiteit en vitaliteit, maar als ze uit balans zijn kunnen Vata-typen last hebben van hyperactiviteit, angst en onrust en indigestie, evenals een droge en ongelijkmatige teint. Vata-huid kan droog, delicaat, koel, ruw en schilferig zijn en kan kwetsbaar zijn voor blootstelling aan zon en droge wind. Het is belangrijk om aanvullende vochtinbrengende crèmes te gebruiken en om de hydratatie te stimuleren door je ghuid meerdere keren te spatten tijdens het reinigen. Urban Veda Radiance is een geschikte productserie voor de Vata-huid.

Hoe werkt een gezichtsolie en is een gezichtsolie geschikt voor alle huidtypes?

Onze huid bestaat uit vetten, oftewel lipiden die er voor zorgen dat onze huid niet uitdroogt maar er ook voor zorgen dat de schadelijke stoffen worden buitengesloten. Olie komt dus van nature voor in onze huid, maar wanneer we te veel of te agressief reinigen en weinig olie in onze voeding opnemen dan kan dit leiden tot een disbalans. Die beschermende barrièrelaag van de huid raakt verzwakt, waardoor de huid minder goed beschermd is. Helaas is het ook zo als onze huid wat ouder wordt deze natuurlijke beschermende laag steeds dunner wordt. Een gebrek aan vetten in onze huidlaag, maar ook een overmatige talgproductie kan zorgen voor onzuiverheden. Een goede plantaardige olie kan er dan bij helpen om deze beschermlaag weer te herstellen en de huid weer een flinke boost te geven om verder vochtverlies te voorkomen. Ook helpt een natuurlijke en plantaardige olie de PH-balans van de huid te herstellen door de gifstoffen uit de huid te verbannen.

De meeste plantaardige oliën bevatten niet alleen vetzuren maar ook antioxidanten. Deze stoffen kunnen de huid soepel en gehydrateerd houden en beschermen haar tegen zonneschade. Daarnaast zitten er in oliën vaak stoffen die kalmerend of ontstekingsremmend werken en kunnen sommige oliën de huid laten denken dat er al genoeg olie aanwezig is waardoor een overmatige talgproductie op deze manier weer wordt genormaliseerd. Dus ook de gemengde of vettere huidtypes kunnen heel veel baat hebben bij een gezichtsolie. Daar komt nog bij dat er aan 100% plantaardige oliën geen conserveringsmiddelen hoeven worden toegevoegd want bacteriën en schimmels wonen er niet graag in het klimaat van een olie. Elke huid kan dus enorm voordeel hebben aan een goede plantaardige olie, zorg alleen wel dat je de juiste olie voor jouw huidtype kiest.

Waarom een product van Urban Veda?

Urban Veda Organic Skincare is ontwikkeld in synergie met Ayurvedische principes om te voorzien in de primaire huidverzorgingsbehoeften van de drie dosha's. Het centrale concept van deze ayurvedische huidverzorgingsbenadering is het behoud van het natuurlijke evenwicht van je dosha, waardoor de huid in optimale gezondheid blijft. Urban Veda producten zitten boordevol planten die rijk zijn aan vitamines, antioxidanten, essentiële vetzuren en fytonutriënten en zijn uniek geformuleerd om het natuurlijke evenwicht van de huid te helpen behouden. Al deze producten zijn gecertificeerd als 'veganistisch' door de Vegetarische Vereniging.

Het holistische gezondheids- en welzijnssysteem van Ayurveda, 5000 jaar geleden ontstaan in de Himalaya en is gebaseerd op de therapeutische eigenschappen van planten. De term 'Ayurveda' is afgeleid van het Sanskriet 'ayur' wat 'leven' betekent en 'veda' wat 'wijsheid' betekent. Ayurveda omvat medische wetenschap, filosofie, psychologie, alchemie en spiritueel begrip, en is gebaseerd op de overtuiging dat welzijn afhangt van balans tussen lichaam, geest en ziel. Volgens de Ayurvedische filosofie zijn er vier doelen in het leven, en alle mensen streven naar een of meer van hen: Kama (genieten), Artha (welvaart), Dharma (carrière) en Moska (verlichting). Volgens de ayurveda zijn er drie hoofdtypes van het lichaam, de zogenaamde dosha's, dit zijn Vata, Pitta en Kapha. Deze dosha's drukken alles over ons uit, van ons huidtype en fysieke kenmerken tot onze gezondheids- en persoonlijkheidskenmerken.

De verschillende productseries van Urban Veda helpen omgevingsfactoren te harmoniseren, te zuiveren, te kalmeren, te doen herleven en te laten stralen. Ze geloven in de waarde van de natuur en gebruiken natuurlijke, verse en pure ingrediënten om onze holistische producten te creëren. Al hun verpakkingen zijn recyclebaar en de flessen zijn gemaakt van gerecycled plastic. Recycling is als karma, wat er gebeurt, komt terug. Ze zijn trots op hun herkomst en al hun verpakkingsdozen zijn Forest Sustainability Certified. Daarnaast zijn alle Urban Veda producten vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten en bevatten parabenen, siliconen, sulfaten, microplastics, kunstmatige kleur-en geurstoffen of natriumlaurylsulfaat (SLS). Geloven in de waarde van de natuur betekent planten waarderen zoals de natuur het bedoeld heeft. Alle duurzame en 100% vegan producten van Urban Veda Skincare bestel je snel en veilig bij Beauty4skin.nl. Benieuwd naar het hele verhaal van Urban Veda Skincare? Lees hier alles over Urban Veda Skincare of bekijk de video.

Hoe kan ik het beste de Urban Veda Radiance Facial Oil gebruiken?

Een gezichtsolie kan worden gebruikt als een enkel huidverzorgingsproduct, maar heeft extra voordeel wanneer je deze als een stap in een huidverzorgingsroutine die ook vochtinbrengende producten omvat, zoals serum en vochtinbrengende crème ïntegreerd. Om het meeste uit je huidverzorging te halen, kun je het beste eerst alle in water oplosbare (vochtinbrengende) producten aanbrengen en daarna op oliebasis om het vocht vast te houden. Als je de voorkeur geeft aan een eenvoudigere routine, breng dan 's nachts olie aan en gebruik overdag een vochtinbrengende crème of meng een paar druppels olie door je vochtinbrengende crème.

Verwarm 1 tot 3 pompjes van de gezichtsolie in je handpalmen en breng tweemaal daags aan op je gereinigde gezichtshuid, hals en decolleté. Voor een volledige opname en activering van de ingrediënten, bevochtig je huid het beste met water en masseer je de gezichtsolie lichtjes in tot het volledig is opgenomen door je huid.

Urban Veda Radiance Facial Oil bevat geen:

Aceton, alcohol, aluminium, formaldehyde, ftalaten, hars, kustmatige kleurstoffen, parabenen, paraffine, synthetische parfum, PEG's, petroleum, siliconen, sulfaten, tolueen, is Biologisch, Dierproefvrij, Vegetarisch en Veganistisch.

Meer informatie
Huidtype Droge huid, Vochtarme huid, Vermoeide huid, Acne huid, Pigmentstoring in huid
Allergie Informatie Vrij van aceton, Vrij van alcohol, Vrij van aluminium, Vrij van emulgatoren, Vrij van fluoride, Vrij van formaldehyde, Vrij van ftalaten, Vrij van gluten, Vrij van hars, Vrij van kleurstoffen, Vrij van parabenen, Vrij van paraffine, Vrij van synthetische parfum, Vrij van PEG's, Vrij van petroleum, Vrij van siliconen, Vrij van sulfaten, Vrij van tolueen, Biologisch, Dierproefvrij, Vegan, Vegetarisch
Ingrediënten Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Squalane (Olive), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Tocopherol (Vitamin E), Pogostemon Cablin (Patchouli) Leaf Oil, Carica Papaya (Papaya) Seed Oil, Curcuma Longa (Turmeric) Root Oil, Lycium Barbarum (Goji Berry) Seed Oil, Passiflora Incarnata (Passion Flower) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil, Vaccinium Corymbosum (Blueberry) Seed Oil, Cedrus Atlantica (Cedar Wood) Bark Oil, Coriandrum Sativum (Coriander) Leaf Oil, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Tagetes Minuta (Marigold) Flower Oil, Limonene**, Linalool**.

* Bestanddeel uit natuurlijke etherische oliën
Inhoud 30 ml
Levertijd 1-2 werkdagen
Land van herkomst United Kingdom
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Urban Veda Radiance Facial Oil 30ml
Uw waardering