Zonverzorging

Als ik nooit verbrand moet ik me dan toch insmeren met een zonnebrandproduct?

Jazeker! Zonlicht zorgt er niet alleen voor dat we alles om ons heen kunnen waarnemen en dat we een warmte ervaren, maar heeft ook een groot effect op onze huid. We weten inmiddels allemaal wel (hopelijk) dat we goed op onze huid moeten passen als we de zon in gaan, maar toch beginnen we vaak veel te laat met insmeren waardoor we toch weer dat strakke, rode velletje hebben gekregen na een dag bakken in de zon. Dit herinnert ons er weer aan dat veilig zonnen zo verschrikkelijk belangrijk is. De ultraviolette straling (UV) in zonlicht is gewoonweg slecht voor ons lichaam. Als we te lang en te veel in de zon zitten, lopen we niet alleen kans dat we verbranden, maar lopen we ook meer risico op huidkanker. En dat is nog niet alles, wat dacht je van de vroegtijdige huidveroudering die wordt veroorzaakt door de UV stralen van dat mooi gele, stralende bolletje in de lucht.

Een SPF op een zonnebrandproduct staat voor Sun Protector Factor en beschermt je huid tegen UVB-straling welke verbranding van de huid veroorzaakt. Maar naast UVB straling is er ook nog UVA straling welke nog dieper in de huid doordringt en daar schade aanricht zoals onder anderen versnelling van de huidveroudering. Een ezelsbruggetje voor het verschil tussen UVA en UVB: UVA-stralen zorgen voor huidveroudering, denk aan de ‘A’ van ‘Aging’. De UVB-stralen zorgen voor zonverbranding, denk aan ‘B’ van ‘Burning’. Dus ook al zorgt de UVA straling niet voor verbranding is het wel heel noodzakelijk om ook je huid tegen deze straling te beschermen. Het is dus belangrijk om een zonnebrandproduct te kopen die je huid zowel tegen UVA als UVB beschermt.

Om ons goed tegen de zon te beschermen in het dus ALTIJD verstandig om je in te smeren met een zonnebrandproduct met minimaal Spf15, maar liefst nog hoger. Wat bijna nog belangrijker is is dat we de zonnebrandproducten op de juiste manier aanbrengen, alleen dan is namelijk de bescherming die op het product vermeld staat geldig. Een heel dun laagje zonnebrand houdt uiteraard veel minder UV stralen tegen dan dat we onze huid lekker rijkelijk insmeren met een zonnebrandcrème of zonnebrandmelk. En echt, bruin wordt je gewoon ook met een beschermde huid in de zon. Het kan misschien iets langer duren, maar je verbrand in ieder geval veel minder snel en beter nog je beschermt jezelf tegen huidkanker.

Wat is het verschil tussen minerale zonnefilters en chemische zonnefilters?

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 123

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 123

per pagina
Van hoog naar laag sorteren