€ 25,00
SKU 7350076868619

Booming Bob Essential Oil Petit Grain is een biologische, essentiële die voor zowel aromatherapie kan worden gebruikt als ook in je huidverzorging of bad kan worden toegevoegd. De essentiële olie van deze Indiaase olie wordt gewonnen uit het blad van de plant en verspreid een citrusachtig aroma.

Deze geurolie hoort in de groep van topnoot en kan heel mooi gecombineerd worden met de etherische olie van bergamot, rozemarijn, zwarte peper, lavendel, kruidnagel en ceder. In huidverzorging, andere oliën of water kun je deze olie mengen in een verhouding van 1:100. Alle duurzame en 100% vegan producten van Booming Bob bestel je snel en veilig bij Beauty4skin.nl.


Snelle levering

Deskundig advies

Veilig betalen

Welk aroma verspreid de Booming Bob Essential Oil Petit Grain?

Booming Bob Essential Oil Petit Grain is een biologische, essentiële die voor zowel aromatherapie kan worden gebruikt als ook in je huidverzorging of bad kan worden toegevoegd. De essentiële olie van deze Indiaase olie wordt gewonnen uit het blad van de plant en verspreid een citrusachtig aroma. Deze geurolie hoort in de groep van topnoot en kan heel mooi gecombineerd worden met de etherische olie van bergamot, rozemarijn, zwarte peper, lavendel, kruidnagel en ceder. In huidverzorging, andere oliën of water kun je deze olie mengen in een verhouding van 1:100. Gebruik etherische oliën nooit onverdund direct op de huid of inwendig.

Booming Bob is gebaseerd op het principe van duurzaamheid, van het verbouwen van ingrediënten tot de productie van het eindproduct. De oliën van Booming Bob bevatten geen druppel water, alleen olie, was en plantenextracten. Elk ingrediënt vervult een functie en er wordt niets als vulling toegevoegd. De ingrediënten die ze gebruiken zijn afkomstig van biologische gewassen die voldoen aan uitgebreide milieunormen en onze planeet niet belasten. Om de duurzaamheid van hun 100% natuurlijke en onverdunde oliemengsels te garanderen hebben ze biologisch rozemarijnextract en natuurlijke vitamine E toegevoegd.

Wat zijn Essentiële oliën en hoe kun je ze gebruiken?

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde, geurige oliën die volledig worden gevormd in en gewonnen uit verschillende plantendelen. Een etherische olie is de essentie van de plant waarvan het is afgeleid, met als natuurlijke functie om ongedierte af te schrikken en bestuivers aan te trekken. Essentiële oliën zijn ook bekend als vluchtige oliën, verwijzend naar hun geur die gemakkelijk verdampt en zich in de lucht verspreidt. Essentiële oliën hebben veel toepassingen, zoals aromatherapie, huidverzorgingsproducten en schoonmaakproducten.

Hieronder een doseringstabel voor het gebruik van etherische/essentiele oliën in de verschillende toepassingen. De richtlijnen zijn algemeen en we raden je aan om de dosis geleidelijk te verhogen. Bij producten die van de huid worden afgewassen kan de dosering iets hoger zijn dan bij producten die op de huid blijven zitten. De dosering wordt ook beïnvloed door de gebruikte etherische olie, omdat ze een verschillende biochemische structuur hebben.

1 ml = ongeveer 20 druppels

- Lichaamsverzorging: Verdun maximaal 2: 100 (2% van het eindproduct)
- Gezichtsverzorging: Verdun maximaal 1: 100 (1% van het eindproduct)
- Parfum: Verdun maximaal 20: 100 (20% van het eindproduct)
- Haarverzorging: Verdun maximaal 2: 100 (2% van het eindproduct)
- Volledig lichaamsbad: Ongeveer 10 druppels( Meng eerst met iets wateroplosbaars, bijv. Honing of badzout.)
- Inademing via waterbad: Ongeveer 5 druppels in een grote kom met heet water
- Geur sticks: Max 30: 100 (30% van eindproduct)
- Naspoelmiddel:Verdun maximaal 0,5: 100 (0,5% van het eindproduct)
- Vloer wassen: 10-20 druppels in een emmer warm water

Wat is Aromatherapie?

Aromatherapie wordt gedefinieerd als een alternatieve geneesmiddeltherapie, waarbij etherische oliën worden gebruikt om onze gemoedstoestand en lichamelijke gezondheid te beïnvloeden. Hoe we reageren op geuren is heel individueel en ons geurgeheugen is nauw verbonden met onze gevoelens. Van verschillende etherische oliën wordt gezegd dat ze verschillende emoties stimuleren, zowel door inademing als plaatselijke toepassing. Bedenk wel dat ze nooit onverdund op de huid mogen worden aangebracht, aangezien ze irritatie kunnen veroorzaken.

Wat zijn geurnoten en hoe werken de geurnoten samen?

Wellicht herkent je de term geurnoten uit de wereld van parfum, aangezien een parfum bestaat uit topnoten, hartnoten en basisnoten. Essentiële oliën zijn gecategoriseerd op basis van de geurnoot waartoe ze behoren en wanneer je geur toevoegt aan je eigen olie, raden we je aan om alle drie de noten te gebruiken, omdat dit zal resulteren in een completere en langdurige geur.

- Topnoot is de bovenste noot en is de eerste geur die je waarneemt. Het is in het begin vaak intens, maar verdwijnt vrij snel. In de topnoot vind je een frisse, lichte en fruitige toon. De moleculen in de topnoot zijn over het algemeen kleiner en daardoor vluchtiger dan de zwaardere noten.

- De middelste noot, oftewel het hart van de samenstelling verschijnt iets later in een geurcombinatie, wanneer de topnoot begint te vervagen. De middelste noot is vaak bloemig of kruidig en vormt een aanvulling op de top- en basistonen.

- De basisnoot is de laatste geur die verschijnt en hoewel deze niet zo intens is als de topnoot, is deze eigenlijk nog belangrijker, aangezien het op deze noot is dat een geurcombinatie wordt gebouwd. De basisnoot is vaak zacht en houtachtig of kruidig.

Waarom een product van Booming Bob?

Booming Bob is gebaseerd op twee belangrijke pijlers namelijk transparantie en duurzaamheid, welke geworteld zijn in concrete acties. Alle ingrediënten staan vermeld op de voorkant van de producten en zijn geselecteerd op hun minimale impact op het milieu, hun functie en kwaliteit. Je kunt op de verpakking ook een handige gids vinden over de eigenschappen van elke olie en hoe je ze kunt gebruiken. Ze werken alleen samen met ecologisch gecertificeerde producenten die, naast het leveren van biologische ingrediënten, ook het milieu in hun bedrijf hebben geïntegreerd zoals hernieuwbare energie uit zonnecellen, een beperkt waterverbruik en minder afval.

Booming Bob is gebaseerd op twee belangrijke pijlers namelijk transparantie en duurzaamheid, welke geworteld zijn in concrete acties. Alle ingrediënten staan vermeld op de voorkant van de producten en zijn geselecteerd op hun minimale impact op het milieu, hun functie en kwaliteit. Je kunt op de verpakking ook een handige gids vinden over de eigenschappen van elke olie en hoe je ze kunt gebruiken. Ze streven ernaar om hun klimaatvoetafdruk te verkleinen door middel van duurzame maatregelen en ze kiezen ervoor om geen ingrediënten te gebruiken die onze planeet belasten, zoals bijvoorbeeld palmolie. De ingrediënten die ze gebruiken zijn afkomstig van biologische gewassen die voldoen aan uitgebreide milieunormen. Ze blijven op de hoogte van het milieuwerk van hun producenten, zoals het gebruik van hernieuwbare energie via zonnecellen. Ze minimaliseren het gebruik van plastic en het materiaal dat ze gebruiken is geheel of gedeeltelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Bovendien is het 100% recyclebaar, ook al hun glazen flessen en buitenverpakkingen bestaan uit 100% gerecycled papier. Uiteraard zijn alle producten van Booming Bob vrij van chemicalien zoals siliconen, parabenen en sulfaten. Daarnaast gebuikt Booming Bob ook geen palmolie in de producten en is alles vegatarisch en bijna alles vegan. Alle natuurlijke, duurzame en biologische producten van Booming Bob koop je snel en veilig online bij Beauty4skin.nl. Benieuwd naar het hele verhaal van Booming Bob? Lees hier alles over Booming Bob of bekijk de video.

Waarschuwingen:

Gebruik etherische oliën nooit onverdund direct op de huid of inwendig. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of bij zuigelingen. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Booming Bob Essential Oil Petit Grain bevat geen:

Aceton, alcohol, aluminium, formaldehyde, ftalaten, hars, kustmatige kleurstoffen, parabenen, paraffine, synthetische parfum, PEG's, petroleum, siliconen, sulfaten, tolueen, is Biologisch, Dierproefvrij, Vegetarisch en Veganistisch.

Meer informatie
Allergie Informatie Vrij van aceton, Vrij van alcohol, Vrij van aluminium, Vrij van conserveringsmiddelen, Vrij van emulgatoren, Vrij van fluoride, Vrij van formaldehyde, Vrij van ftalaten, Vrij van hars, Vrij van kleurstoffen, Vrij van parabenen, Vrij van paraffine, Vrij van synthetische parfum, Vrij van PEG's, Vrij van petroleum, Vrij van siliconen, Vrij van sulfaten, Vrij van tolueen, Biologisch, Dierproefvrij, Vegan, Vegetarisch
Ingrediënten Citrus Aurantium * Die van nature Linalool, Limoneen, Geraniol, Citral bevat.

* Gecertificeerd organisch ingrediënt
Inhoud 10ml
Levertijd 1-2 werkdagen
Land van herkomst Zweden
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Booming Bob Essential Oil Petit Grain 10ml
Uw waardering